Aktuális hirdetések

2023. 03. 19.

Plébániai hírlevél - 2023. március 19.

NAGYBÖJT 4. VASÁRNAPJA

 

Az elmúlt héten egyházmegyénk papságának létszáma ismét csökkent. Elhunyt Szujó Antal atya, nyugalmazott plébános. Imádkozzunk érte és újabb papi hivatásokért.

ÉDESAPÁK, NAGYAPÁK MEGÁLDÁSA 19-én, vasárnap, a 9 órai szentmise keretében lesz.Szerdai és pénteki böjtünket felajánlhatjuk egyházközségünkért! A gyerekeket a jóságliszt gyűjtésére hívjuk.

TARTÓS ÉLELMISZER gyűjtésünk március 20-ig tart. Eddig elég kevés adomány érkezett. Várjuk a testvérek felajánlásait.

KERESZTÚT. Nagyböjt péntekjein 17.15-től imádkozzuk a keresztutat Belvároson. Az elmélkedésekkel egy-egy plébániai közösség készül. Köszönet a felelősöknek!

ÖZVEGYEK ÉS GYÁSZOLÓK lelki napja lesz 25-én 9 órától Szegeden, a Katolikus Házban. Részletek a plakáton olvashatók.

Virágvasárnap dramatizált passiójátékot adunk elő gyerekek, fiatalok és felnőttek részvételével. Az előadások időpontjai: április 1., szombat 17h, április 2., vasárnap 9h.

ÚJ SOROZATot indítottunk az interneten plébániánk közösségeiről Közelkép címmel. Megtekinthető facebook oldalunkon és youtube csatornánkon. Köszönöm az eddigi megszólalók közreműködését.

FONTOS IDŐPONTOK. Ferenc pápa magyarországi látogatása: április 28-30. A 30-i pápai szentmisére zarándokcsoportot indítunk. Utazás autóbusszal. Indulás hajnali 5 órakor. Költség: 5000 Ft/fő. Jelentkezni az összeg befizetésével húsvéthétfőig a sekrestyében vagy a plébánián lehet.

A bérmálás időpontja: május 27., Pünkösd szombatja, este 6 óra.  A plébániai napot idén június 3-án, szombaton tartjuk.

 

A nagyböjti „KISOKOS” (programok, tudnivalók) megtalálható honlapunkon.

Az idei Nagyböjti kisokos letölthető ITT.

Ferenc pápa üzenete 2023 nagyböjtjére ITT olvasható.

Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, ez a három; de ezek közül legnagyobb a szeretet.