Aktuális hirdetések

2021.11.28.

Plébániai hírlevél 2021. november 28. – Advent 1. vasárnapja

Hálásan köszönöm a csütörtöki adventi videó felvételében közreműködők segítségét. A keresztény misszió lényege: ahol az emberek vannak, oda kell vinni az evangéliumot. Ha ez az internetet jelenti, akkor oda visszük az örömhírt.

Befejeződött a kis kápolna és az újvárosi templom harangfelújításának mechanikai része. December folyamán az elektronika is el fog készülni.

27-én, szombat délután fél 5-től adventi koszorúkészítésre várjuk a gyerekeket és a szülőket a SZIGNUM földszinti helyiségeibe. Az esti szentmisében megáldjuk az elkészült koszorúkat.

Szerdánként 19 órától Józsi atya a Szent Mihályról nevezett imacsoportba várja az érdeklődőket.

Pénteken első péntek. A szokott módon látogatjuk idős, beteg testvéreinket.

A jövő vasárnap a 9 órai szentmise keretében érkezik hozzánk a Mikulás. Szeretettel várjuk a gyerekeket!

Vasárnap kezdődik az új egyházi év. Advent folyamán hétfőtől szombatig reggel 6 órakor tartjuk a hajnali (rorate) miséket Belvároson. Figyeljünk az átváltoztatás utáni új akklamációra: „Íme, megváltásunk szent titka! – Valahányszor esszük ezt a kenyeret és iszunk ebből a kehelyből, halálodat hirdetjük, Urunk, amíg el nem jössz.”

A hajnali miséken az oldalkápolna felőli két padtömböt fogjuk fűteni. Tartsuk lábunkat a padlózaton!

Advent folyamán a plébánia tartós élelmiszer gyűjtést szervez rászoruló családok számára. Cukrot, száraz tésztát és étolajat ajánlhatnak fel a testvérek dec. 13-ig. Adományaikat a sekrestyébe vagy a plébániára várjuk.

A másik adventi lehetőséget a SZIGNUM-mal együtt hirdetjük meg Fordított advent címmel. 250 dobozt szeretnénk megtölteni és Délvidékre eljuttatni. Részletek a mellékelt dokumentumban olvashatók vagy Fidelis nővértől kérhetők.

Az egyházmegye Hétköznapi teológia című előadássorozatának következő alkalmára itt lehet jelentkezni:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf95Pj4A8fd_b76jAZClpKWv7dHdFaQBsFME3ndl-gnKcMx6w/viewform

Várunk mindenkit szeretettel!

A decemberi Adoremusok megérkeztek. Átvehetők a sekrestyében. Aki a jövő évre rendelni szeretne, az egy évre szóló 6000 Ft-os ár befizetésével megteheti a sekrestyében december 12-ig. Az előfizetéshez legalább 10 jelentkező szükséges.

Advent folyamán napi gondolatok, rövid elmélkedések fognak megjelenni plébániánk facebook oldalán. Osszuk meg másokkal!

Nekem a templom …címmel új video sorozatot indítottunk az interneten, mely a jubileumi évünkre való felkészülés része. Ezáltal is próbáljuk elmélyíteni az évforduló szentírási mottójának tartalmát: „Isten temploma szent, s ti vagytok az.” (1Kor 3,17). Az egyes epizódok megtekinthetők honlapunkon, facebook oldalunkon és youtube csatornánkon is. 

A templomszentelés 250. évfordulójára készülve minden belvárosi szentmise végén elimádkozzuk jubileumi imánkat közösségünkért.

Imádkozzunk beteg testvéreinkért, elhunytjainkért és az egészségügyben dolgozókért. Adventi áldozatainkat, felajánlásainkat tegyük tudatossá, így is készítsük az Úr útját!

 

 

IMA

Advent 1. vasárnapja: Az Emberfiát váró imája

Uram! Bárcsak minél gyorsabban eljönnél! Már nagyon vágyom nálad lenni. Szinte már látom a jeleket, hallom a tenger zúgását, s magam is megdermedek… De miért is siettetem azt, aminek még nincs itt az ideje?

Tudom, hogy azt a napot és órát senki sem ismeri, csak az Atya. A feladatot megadtad: bátran emeljem föl fejemet, nézzek szembe önmagammal és veled, s várjalak hűségesen.

Még akkor is, ha nagyon távolról érkezel…

Várlak, Uram. Adj türelmes és hűséges szívet. Amen.

Nem tudjátok, hogy Isten temploma vagytok, és Isten Lelke lakik bennetek?